Mijn eerste blog!

 • Geplaatst op
 • Door Birgit Kraijenoord
 • 8
Mijn eerste blog!

Direct bij de start van mijn bedrijf roep ik dat ik ook ga bloggen. Leuk! Artikelen schrijven over wijn, de wijnreizen die ik maak. de selecties van wijn en alles wat me bezighoudt. Lezers meenemen op mijn avontuur, geschreven zoals ik ben. En waar VanBir Wijnplezier voor staat. Ik ga mijn belevenissen en mooie verhalen delen, zonder opsmuk.En dan is het zover. Mijn eerste blog!
En meteen slaat de twijfel toe.......

.........en vraag ik me af of ik eigenlijk wel iets kan schrijven wat mensen leuk vinden. Is het wel interessant genoeg? Wat moet ik eigenlijk schrijven? En kan ik het wel zo schrijven dat het lekker weg leest? Twijfels genoeg dus. Maar dan schieten mijn eigen woorden me weer te binnen...... Ik ben wellicht anders dan de mensen in het "wijnwereldje" gewend zijn, maar ik wil het dan ook anders doen. Ik ben ik en ik blijf altijd trouw aan mezelf. En tot nu toe werkt dat prima. Ook voor mijn zelfvertrouwen. En wat blijkt.......Ik ben helemaal niet zo anders, de mensen die ik ontmoet heb zijn leuk & inspirerend, staan open voor mijn nieuwe bedrijf. En ik word er op mijn beurt weer enthousiast van en krijg er enorme energie van. En zelfs mijn kleine fiat 500 waarmee ik de wijnen ophaal en bezorg (is dat niet raar?), blijkt uitstekend zijn werk te doen en wordt prima ontvangen.

Dus dat ga ik ook gewoon doen met mijn blog. En als het oprecht, eerlijk en authentiek is, dan sta ik er in ieder geval zelf achter en zal ik wel zien wat iedereen ervan vindt!

De afgelopen weken heb ik achter de schermen heel veel uren gedraaid om alles op de rit te krijgen. Soms lastig, want "waarom doet die software niet meteen wat ik wil?", "hoe bedoel je disclaimer?", "wat voor nummer moet ik nou weer aanvragen om te kunnen importeren?", en "wat is een EUR1 formulier?". Maar vooral ook veel voldoening. Want wat is het leuk! Wat een energie krijg ik hiervan. Nieuwe leuke, inspirerende mensen ontmoeten. En eindelijk kan ik mijn creativiteit & organisatietalent gebruiken. 

Ik neem jullie graag even mee op mijn reis:

Ik maakte eerst een moodboard over wie en wat ik wil zijn met VanBir Wijplezier. En ik maak nou eenmaal graag moodboards, dus dat kon uiteraard niet ontbreken. Het geeft me een goede houvast bij alle keuzes die ik moet maken. Hij hangt op mijn werkplek en ik werp er vaak even een blik op als ik iets moet beslissen.Het logo handletterde ik zelf. Tijdens een heerlijke lunch bij Golfclub Engelen met lieve vriendin Renate van Stiphout van Puur Stip Design, www.puurstipdesign.nl, (ja je moet het leven zelf aangenaam maken) hebben we gebrainstormd over de uitstraling, website, kleur van het logo en de visitekaartjes. Met haar hulp is alles drukklaar gemaakt. Super bedankt! Ik ben erg trots op wat het geworden is!!En dan de eerste wijnproeverij met mijn wijnadviesteam. Ik wilde wat nieuwe wijnen toevoegen aan mijn assortiment en die moesten natuurlijk eerst geproefd en geselecteerd worden. Mag ik even voorstellen:Kees, Loes, Marino, Natasja en Kees. Een geweldig team met goede smaak, een waardevolle adviezen. En het deed de naam vanBir Wijnplezier eer aan. Het was een gezellige avond waarop we tot in de kleine uurtjes aan het proeven waren. Heel erg bedankt allemaal.En dan bestaat het ondernemen natuurlijk ook wel een beetje uit bluf. Natuuuuuurlijk passen er heel veel dozen wijn in mijn kleine fiat 500. Ja hoor, geen enkel probleem om met deze auto de wijnen te gaan bezorgen. Er past echt meer in dan je denkt!! Maar toen ik voor de 1e keer op pad ging om 20 dozen rosé op te halen, twijfelde ik toch wel even of ik niet te hard geroepen had. Maar nee hoor......mijn fiatje deed fantastisch werk en met deze bolide zal ik de komende tijd mijn bestellingen gaan bezorgen. Nu nog een mooie sticker erop en dan is hij er helemaal klaar voor.En last but not least, ook de 1e import is een feit! Volgende week gaan er meer dan 3000 flessen op de boot van Zuid-Afrika naar Nederland. Om in september te kunnen worden geproefd tijdens de open wijnproeverijen bij mij thuis. Ik zou het natuurlijk leuk vinden je dan te ontmoeten. 

Liefs Birgit

Reacties

 1. Marielle Marielle

  Zoals gedacht... helemaal jij! Professioneel, sprankelend, vol ideeen en enthousiasme. Dit schreeuwt om een succes Bir! Het gaat je zeker lukken. Veel liefs, Marielle

 2. Birgit Kraijenoord Birgit Kraijenoord

  Lieve Natas, Ik word altijd zo blij van je enthousiaste en lieve reacties. Je inspireert me enorm! En ik geniet nog na van de wijnproeverij van zaterdag. XXX

 3. Birgit Kraijenoord Birgit Kraijenoord

  Lieve Naat, super lief! En mede door jou een prachtig logo & visitekaartje. Helemaal blij mee. Thx!

 4. Birgit Kraijenoord Birgit Kraijenoord

  Wat een lieve reactie Lon. En natuurlijk maak ik graag gebruik van jouw kennis van Social Media. Thx! Alle tips zijn welkom.

 5. Lon Lon

  Waaaaaah, wat gaaf! En helemaal 'af' ook. Mooi om te zien hoe professioneel je alles aanpakt en tegelijkertijd je lieve mooi zelf blijft. Ik ben hartstikke trots op je en wens je heel veel succes. Uiteraard probeer ik je daar waar mogelijk te helpen, maar daar hebben we het binnenkort wel over :) Go, girl! Liefs, Lonnie X

 6. Natasja van Herpen Natasja van Herpen

  Wauw! Wat ziet het er allemaal proffesioneel uit! Alles tot in de puntjes verzorgd, helemaal Bir!
  Je hebt heel hard gewerkt aan deze mooie site met blog! Het resultaat mag er zijn, ik ben trots op je.
  Laat die bestellingen maar komen!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden