Hier word ik nou blij van!

  • Geplaatst op
  • Door Birgit Kraijenoord
  • 0
Hier word ik nou blij van!

Toen ik besloot met VanBir Wijnplezier van start te gaan, wilde ik ook direct op zoek naar een mooi project in Zuid-Afrika om iets terug te kunnen geven aan de lokale bevolking. Kleinschalig, behapbaar en iets dat me raakt. Na wat speurwerk kwam ik in aanraking met Repurpose Schoolbags en toen was de keuze eigenlijk heel snel gemaakt.

Hier word ik nou heel erg blij van!

Als ik naar mijn eigen gezin kijk, durf ik best wel te zeggen dat we het heel goed hebben. 
Natuurlijk komt er af en toe wat rottigs op je pad, maar over het algemeen hebben we toch echt niks te klagen. 

Onze kinderen hebben het goed, we reizen naar de prachtigste plekken, ze sporten en gaan naar een goede school op korte afstand van ons huis. Het ontbreekt ze aan niets. Ik realiseer me vaak dat we geluk hebben en dat we in een land leven waar alles voor handen is, waaronder goed onderwijs. Want dat vinden we toch wel belangrijk voor de toekomst van onze kinderen.

Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend op de wereld en zijn niet altijd alle benodigde middelen beschikbaar.  Het maakt me dus blij om iets terug te kunnen doen voor kinderen die het wat minder makkelijk hebben. Waarvoor het niet vanzelfsprekend is.

Daarom hoefde ik niet lang na te denken en heb ik gekozen voor een samenwerking met Repurpose Schoolbags in Zuid-Afrika. Ik zal jaarlijks een gedeelte van mijn omzet doneren aan dit mooie project. En daarmee direct iets doen voor de kinderen van basisschool Soetendal Prima in Wellington. Een basisschool in de regio waar de wijnhuizen liggen waar ik mijn wijnen inkoop en die speciaal voor VanBir Wijnplezier geselecteerd is omdat ze het hard nodig hebben.

Maar wat doen zij nu precies?

Repurpose Schoolbags in Zuid-Afrika maakt schooltassen voor kinderen van arme gezinnen. De tassen zijn gemaakt van gerecycled plastic afval wat een enorm probleem is in Zuid-Afrika. De tassen hebben reflectoren waardoor de kinderen beter te zien zijn langs de wegen als ze naar school lopen. En een lamp die tijdens de dag oplaadt en waarbij de kinderen ’s avonds hun huiswerk kunnen maken.Met bovenstaand initiatief leveren zij een bijdrage aan een aantal probleemgebieden in Zuid-Afrika:

- Vervuiling door plastic kost het land $ 1,27 biljoen en bedreigt visvangst, scheepvaart en toerisme.

- Kerosine lampen en alternatieve verlichting doden enorme aantallen vrouwen en kinderen. De kinderen kunnen nu huiswerk maken bij de oplaadbare lamp i.p.v. gevaarlijke alternatieven.

- 3 kinderen sterven dagelijks langs de weg doordat ze aangereden worden. De reflectoren op de tas maken de kinderen meer zichtbaar voor het verkeer.

- 11,4 miljoen Zuid-Afrikaanse kinderen moeten dagelijkse, vaak grote afstanden, naar school lopen. In de rugzak kunnen ze schoolboeken meenemen want er is geen geld voor een fatsoenlijke tas. En trots dat ze zijn op hun mooie rugzak. Daarnaast laadt de lamp zich op tijdens het lopen.

De  1e 10 schooltassen worden op dit moment gemaakt en zullen binnenkort uitgereikt worden aan de 10 kinderen die het op dit moment het meeste nodig hebben. Natuurlijk hoop ik in de toekomst nog vele kinderen blij te kunnen maken.

Help je mee? Een gedeelte van jouw wijnaankoop gaat namelijk naar dit mooie project.
En daar word ik nou blij van.

Liefs Birgit 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden