5 mooie logeeradressen in Zuid-Afrika

  • Geplaatst op
  • Door Birgit Kraijenoord
  • 0
5 mooie logeeradressen in Zuid-Afrika

Afgelopen meivakantie hebben we met het gezin een fantastische (wijn)reis gemaakt naar Zuid-Afrika gemaakt om al mijn wijnhuizen te bezoeken. We hebben daar op prachtige plekken mogen slapen. Als reisgek plan ik altijd zelf de verre reizen die we maken. Dit geeft ons de vrijheid om onze eigen route te kiezen, zelf het aantal nachten op 1 plek te bepalen en natuurlijk de leukste logeerplekken uit te kiezen. Want we overnachten graag op bijzondere adresjes. We kunnen nou eenmaal enorm genieten van een mooie bijzondere plek. Graag deel ik met jullie deze mooie plekken in Zuid-Afrika, omdat ik ook jou graag mee laat genieten. We bezochten Kaapstad - Kaap de Goede Hoop - Hermanus - Stellenbosch - Wellington - Kagga Kamma Game Reserve en Madikwe Game Reserve.

1. Apartment La View in Kaapstad

Onze reis begon in Kaapstad en in deze stad moet je je wel even verdiepen in welke wijk je wilt blijven slapen. Je kunt niet zomaar door alle wijken banjeren omdat het nu eenmaal niet overal even veilig is. Omdat we een huurauto hadden, waren we wat flexibeler qua locatie en we kozen voor Apartment La View in Milnerton, 6 kilometer van V&W Waterfront. 

We vielen als een blok voor het uitzicht vanuit het appartement. Gelegen aan het strand keken we uit over de tafelberg en Kaapstad. Magisch! Zeker bij zonsondergang met een lekker Zuid-Afrikaans wijntje in de hand. Het strand is wel ruig, dus verwacht geen tropisch uitzicht. Maar wat gaaf! Het appartement is licht en ruim en van alle gemakken voorzien. Het gehele complex was bewaakt wat natuurlijk fijn was, maar we voelden ons niet opgesloten. Via een klein paadje liep je zo het strand op.  Met eigen auto (en eigen parkeerplek) waren we snel in Kaapstad, maar is de wijnregio ook makkelijk te bereiken. 

We boekten via www.booking.com. Dit doen we overigens heel vaak als we op reis gaan. Onze ervaringen zijn zeer positief en het gaat eigenlijk altijd goed. 

Hier vind je de link naar appartement La View.

 

2. Fijndraai Cottages in Stellenbosch

Na Kaapstad rijden we door naar Stellenbosch en we slapen in Fijndraai Cottages. Net voor Stellenbosch draaien we een landweg in en stoppen voor een groot hek. Een lange weg langs wijngaarden leidt ons uiteindelijk naar onze slaapplek voor de komende nachten. Een oase van rust en prachtig witte cottages verwelkomen ons. Vanuit hier kun je makkelijk de omgeving verkennen en zijn we binnen 5 minuten in het gezellige centrum van het mooie Stellenbosch met zijn witte, koloniale gebouwen. Leuk winkeltjes, gezellige restaurantjes en terrasjes en natuurlijk een leuke wijnbar. Leuk om een dagje lekker rond te slenteren.

We zijn compleet overdonderd door de cottage waarin we slapen. Wat een ruimte, van alle gemakken voorzien en nog hartstikke nieuw. We kijken uit op het zwembad wat de kinderen natuurlijk te gek vinden. De sfeer is gemoedelijker dan je zou verwachten als je de website ziet. Het is echt een prachtige sfeervolle plek.

Meer info: www.fijndraai.com of www.booking.com

 

3. Lady Loch Country House in Wellington

We rijden vanuit Stellenbosch door naar het noorden, naar Wellington. Via een soort van achteraf weggetje (waar komen we terecht?), komen we op een prachtige plek met een geweldig uitzicht over de wijngaarden en bergen. Meteen hebben we spijt dat we er maar 2 nachten blijven. We werden met open armen ontvangen door Jan en Jeanine, 2 Nederlanders die hier een Bed & Breakfast zijn begonnen. De kamers zijn sfeervol ingericht en het ontbijt is fantastisch. Geen moeite is teveel en op mijn verjaardag werd ik 's ochtends zelfs verrast met een zelfgebakken taart. Een heerlijk zwembad en we mochten gebruik maken van de buiten zithoek met open haard. We hebben echt genoten en zeker een plek om terug te komen (maar dan langer :-)). Oh ja, toen waren het nog plannen, maar ik zie dat de Spa nu ook geopend is. 

www.ladyloch.com

In de omgeving vind je prachtige wijngaarden en je moet zeker gaan eten bij Pasta e Vino die ons getipt werd door een local. Heerlijk eten met een schitterend uitzicht. Leuk voor de kinderen omdat ze er met water kunnen spelen. Echt genieten.

4. Kagga Kamma Nature Reserve in Kagga Kamma

Omdat we in de omgeving vast een eerste kennismaking met het welbekende wildlife wilden hebben, zijn we naar Kagga Kamma Nature Reserve geweest. Verwacht geen big five, maar vooral antilopen, gemsbokken, wildebeest, sprinkbokken en meer van dit soort hertachtigen en een prachtige overweldigende natuur. Het gebied is ruig met rode rotsformaties en fynbos. Je rijdt eerst lange tijd door een uitgestrekt ruig landschap over rode gravelwegen voordat je bij het reserve aankomt. Dit alleen is al een feestje op zich. Je kunt een keuze maken uit de diverse gamedrives in open safari-auto's die ze aanbieden en het eten is inclusief. We sliepen in de 2 persoons Hutsuites, super leuke Afrikaanse Rondavels. Ook heb je cave suites in de open lucht.

Voor meer info: www.kaggakamma.co.za

 

5. Buffalo Ridge Safari Resort in Madikwe Game Reserve

Tijd voor de Big Five en we wilden niet naar het Krugerpark. We kozen voor het betaalbare Madikwe Game Reserve tegen de grens met Botswana (4,5 uur rijden van Johannesburg) voor een authentieke, niet te massale, wildlife ervaring. En dat is gelukt moet ik zeggen. Bijkomend voordeel: malariavrij, dus zeer geschikt met kinderen. De lodge wordt volledig beheerd door de community wat toch iets extra's geeft.

We sliepen in een Zuid-Afrikaanse rondaval geschikt voor 4 personen (we lieten een extra bed bijplaatsen). De prijs is inclusief ontbijt, lunch en diner en 2x per dag een gamedrive in open safari-auto's met een stop op de savanne voor koffie/thee of een sundowner. Stel je voor....met je koffie of biertje in de hand een kudde olifanten voorbij zien paraderen. Do I need to say more? 

Het park is rustig en slechts af en toe passeer je een andere auto die op zoek is naar wild. Heel respectvol wordt er met de dieren omgegaan en ook met de andere auto's die op safari zijn. De rangers weten veel en hebben onderling contact met elkaar als er ergens beesten gespot zijn. Ze wachten op gepaste afstand totdat er iemand vertrekt. En veel wildlife, want daar ga je tenslotte voor.

Ik heb er eigenlijk maar 1 woord voor om deze ervaring te omschrijven: MAGISCH!

Meer info: www.buffaloridgesafari.com

Wellicht overbodig om te zeggen.....bovenstaande ervaringen zijn natuurlijk persoonlijk en vanuit de beleving van ons als gezin. Wil je meer weten, stuur me gerust een mail: birgit@vanbirwijnplezier.nl. Ik help je graag verder. 

Wij zijn in ieder geval onze volgende trip naar Zuid-Afrika aan het plannen, dus er volgen zeker nog meer leuke logeeradressen. En in een volgende blog ga ik je tips geven voor je reis naar uit-Afrika en plekken die je zeker moet bezoeken.

Veel reisgroeten,

Birgit

Oh ja, ik wil nog even benadrukken dat ik voor het noemen van de accomodaties niet gesponsord word.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden